Werkgroep StreetMedics Nederland

Eerste hulp bij ongelukken is een belangrijk onderdeel van veiligheid op straat. Als er iemand gewond raakt kan het van levensbelang zijn dat er hulp verleend wordt totdat de professionele hulpdiensten arriveren, maar ook eerste hulp bij niet levensbedreigende en kleine verwondingen kan veel ellende besparen. We zijn hiervoor afhankelijk van mensen die onzelfzuchtig voor een EHBO opleiding betaald hebben, en vanzelfsprekend geldt hoe meer hoe beter.

Daar naast kennen we in Nederland volgens artikel 9 van de grondwet vrijheid van demonstratie, sterker nog, het is zelfs een mensenrecht. Het is voor het in stand houden van de vrijheid van meningsuiting van groot belang dat iedereen zijn of haar mening openlijk kan verkondigen en een demonstratie kan organiseren. Echter brengen grote groepen mensen de nodige complicaties mee: hoe meer mensen hoe meer kans op ongelukken. Een gebrek aan financiële middelen en beschikbare EHBOers kan de vrijheid om te demonstreren dus flink inperken.

Stichting Humanity4all heeft om deze redenen werkgroep StreetMedics in het leven geroepen. Via deze werkgroep stellen we hoogwaardige EHBO uitrusting beschikbaar voor acties, demonstraties en manifestaties, brengen we mensen die een demonstratie of manifestatie willen organiseren in contact met aan ons bekende street medics en stellen we een opleiding beschikbaar voor primaire en secundaire zorg (EHBO + AED) volgens het EHBO programma van Emergency First Response.

Om dit kosteloos te kunnen doen zijn we afhankelijk van donaties. Als u specifiek aan deze werkgroep wil doneren kan dat door uw bijdrage over te maken naar Triodos rekening 25.46.83.959 ten name van Stichting Humanity4all onder vermelding van Donatie Streetmedics Nederland.

Voor meer informatie, kijk op www.streetmedics.nl of stuur een email naar [email protected]

Tags: , , , ,

Comments are closed.