Ons eerste kalenderjaar zit er al weer op en we hebben er voor gekozen het nieuwe jaar al vergaderend in te gaan. Saai? Nee hoor, vergaderingen van Stichting Humanity4all zijn altijd erg gezellig en inspirerend. De hulpvragen beginnen binnen te stromen en gelukkig ook de eerste donaties. We zitten vol met plannen en staan te popelen om daar mee aan de slag te gaan.

In de pijpleiding staan nu de werkgroepen SamenZijn en FreeUniversity. SamenZijn is een initiatief om eenzaamheid te verminderen op een gelijkwaardige basis. Dus geen vrijwilligers of buddies, maar gewoon contact van mens tot mens, er zijn immers genoeg eenzamen in Nederland om iemand te kunnen vinden die bij je past. FreeUniversity is een gemeenschap gedreven leerinitiatief. Je doet in principe zelfstandig kennis op en werkt samen met- en leert van je studiegenoten.

Ook zijn we bezig met het huisreglement. Hier gaat een hoop tijd en werk in zitten, het is nooit makkelijk om het eens te worden over zaken die zo enorm veel invloed hebben, al zijn er ook onderwerpen waar we zonder discussie unaniem over zijn. Maar ook dit gaat met plezier. Binnenkort zou het eerste huisreglement artikel op de website moeten verschijnen. De rest komt na de volgende vergadering begin Februari.

Tot slot nog even een korte mededeling. We hebben besloten na elke vergadering een kort verslagje uit te brengen om mensen wat meer inzicht te geven in wat er nu eigenlijk gebeurt. Wanneer de technische middelen hier voor op hun plek zijn zullen we dit ook in de vorm van een nieuwsbrief uitbrengen.

Moge het een heel mooi jaar worden!

Tamara

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.