Een van de grootste problemen binnen een stichting is het verkrijgen van donaties. Je kan als stichting een afwachtende houding aannemen, maar doorgaans komt er dan niet genoeg binnen om de operationele kosten de dekken. Veel organisaties zonder winstoogmerk kiezen er voor om een (groot) deel van hun budget te besteden aan het winnen van donaties (bijvoorbeeld via tv reclames). Dit is iets waar wij ons niet prettig bij voelen. Wij vinden dat donatie besteedt moeten worden aan het beoogde doel, dat is immers de reden dat mensen in de eerste plek geld schenken.

Om toch onze operationele kosten te kunnen dekken zijn we nu begonnen met een pilot. We hebben van zeer goedkope materialen donatiebussen gemaakt (ongeveer 1.20 euro per bus) die we bij wijze van proef bij een aantal winkels op de toonbank gaan plaatsen.

donatiebus1 donatiebus2 donatiebus3

Tags: , , , ,

Comments are closed.