Werkgroep Informatie Transparant

In een democratie is helderheid erg belangrijk. Hoe kan je immers weten wat je rechten en plichten zijn als de informatie niet te vinden is? Of als je de tekst niet goed kan begrijpen? Helaas komt het maar al te vaak voor dat informatie moeilijk of zelfs niet te vinden is.

Werkgroep Informatie Transparant spreekt instanties aan op de beschikbaarheid van informatie en gebruiksvriendelijkheid van hun website. In de eerste fase stellen we hier criteria over op. Hierbij besteden we extra aandacht aan mensen met een beperking en mensen die moeite hebben met het Nederlands. In de tweede fase beoordelen we gemeente websites en stellen we een advies samen. Dit plaatsen we samen met de reactie op onze eigen website. In de derde fase reiken we prijzen uit voor de tien beste en tien slechtste websites.

Wat we niet doen is zelf de informatie beschikbaar stellen. Dit is immers de verantwoordelijkheid van de overheid.

Voor meer informatie kan je terecht op http://informatietransparant.humanity4all.nl

Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed.